Onko vapaa tahto illuusio - miksi sitten treenata tahdonvoimaa?

mielen voima tietoisuus Nov 16, 2023

”Se on vaan susta ittestäs kii” - ne sanoo. Ja on samalla niin oikeassa - ja niin väärässä. Mutta mutustellaan hetki ajatusta siitä, että mitä jos tämä väite pitääkin paikkansa... Mitä jos hyvinvointisi ja runsas elämä olisikin sinusta itsestäsi kiinni - mitä sinä silloin muuttaisit? Eikö olisikin helpottavaa, jos sinulla todella olisi vastuu ja vapaus muuttaa elämäsi suunta?

Sen sijaan, että jämähdämme vatvomaan sinne uhrimentaliteettiin, otetaankin täyskäännös ja sanotaan itselle: well damn, ehkä se onkin minusta itsestä kiinni! Kokeile, miltä tuntuu ajatella noin. Ja parasta tässä on se, että oli tämä totta tai ei, saamme heti voimaa käyttöömme tehdä niitä muutoksia elämässä, kun edes uskallamme leikkiä hetken, että vastuu elämästäni on 100% minun.

Ensimmäinen muutos on tehdä tietoinen päätös siitä, että vitsit, aloitan nyt treenaamaan minun mieltä ja tahdonvoimaa. Se ei nimittäin tule itsestään, ihan niinkun ei kehokaan pysy kunnossa ilman liikuntaa.

Otsikossa väitin, että vapaa tahto on illuusio. Ja pysyn vahvasti tässä kannassa - mutta vapaa tahto voidaan treenata ja opetella. Aika harvalle on lapsena opetettu näitä taitoja - nimittäin tietoisuustaitoja. Vapaa tahto ei ole mikään itsestään selvä ohjelmointi, joka olisi jokaisella ihmisellä - suurin osa kulkee impulssien ja ennalta määrättyjen koodien mukaan eläen elämäänsä unessa, robottimaisesti toimien lähes jokaisessa tilanteessa niinkuin on opetettu, mihin sinut on lapsesta asti sosiaalistettu. Ja sehän on sitten ihan tuurista kiinni, että millaisia opetuksia olet elämässäsi saanut.

Toisaalta - miksi edes haluaisimme tahtomme olevan vapaa? Vapauden ylenpalttinen fiilistely voi hidastaa henkistä kehitystämme, jos arvotamme sen korkeammalle kuin vastuun ottamisen. Kultainen parivaljakko onkin vastuun ja vapauden pyhä tasapaino, ja tietoisuustreenissä tavoiteltava mielellinen käyttöjärjestelmä on vastuullisesti vapaa tahto - tiedostava, eettinen, empaattinen, yhteistyökykyinen ja kehitykseen sekä kasvuun panostava.

Tahvonvoiman treenaaminen on arvokas lahja meille itsellemme sekä läheisimmille. Kun tiedostat, miksi ja miten sitä kannattaa harjoittaa, otat vastuun myös tuloksista. Jos treenaat tahdonvoimaasi kyetäksesi suorittamaan ja saavuttamaan elämässä vielä enemmän - voiko olla sattumaa, että lopulta pelaat itseäsi vastaan ja poltat tahdonvoimasi loppuun? Sillä kun tahdonvoimaa vahvistetaan viisaasti, selkeällä intentiolla ja inhimillisyyden kaikki osa-alueet huomioon ottaen, mahdollistaa voimistuva tahdonvoima itseään ravitsevasti ruokkivan kierteen, jossa tietoisuustreeni kehittää sinua kestävästi.

Henkinen harjoitus ei olekaan enää yksi askel eteenpäin kaksi askelta taaksepäin -tyyppistä tarpomista, vaan parantava lahja, jonka annat itsellesi.

Tiedättehän sen tunteen, kun haluaisi palata vanhaan tietoisuuden tilaan, jossa oli autuaan sokea ja kuuro elämän tietyille aspekteille - kun oma herkkyys vielä loisti poissaolollaan..


Tällainen ajattelumalli voi johtua siitä, että meidät on kasvatettu yksipuolistavan maskuliinisessa kulttuurissa arvottamaan vahvuutta ja suorituskykyisyyttä herkkyyden, antautumisen sekä paikoillaan pysymyisen sijasta. Kun treenaamme tahdonvoimaa tavalla, joka antaa tilaa myös herkkyydellemme, valjastamme tahdonvoimamme feminiinin palvelukseen. Tällöin olemme omavoimaisia feminiinejä olentoja, jotka osaavat käyttää yang-energiaa rakentavasti ja kasvavan hyvinvoinnin eduksi.

Oikeaoppinen tahdonvoiman treenaaminen voi vapauttaa sinut  eksistentaalisesta vuoristoradasta, jossa eläminen voi tuntua ikuiselta poukkoilulta sielun pimeän yön ja nirvana-kokemusten vuorotellessa. Tavoitteena on kultivoida hyväksyvä, läsnäoleva ja tietoinen tahdonvoima, joka käyttää vapaata tahtoa viisaasti, vapaana valheellisien uskomusjärjestelmien ikeestä. Tietoisuustreeni on läsnäolon voiman vahvistamista, johon meidät aina uudelleen ja uudelleen palauttaa tahdonvoimamme.

Siskojen Salaseuran Villi, vapaa & voimassa: Avaimet maagisen naisen polulle -verkkovalmennuksessa opetan tietoisuuden treenaamista tavoilla, jotka noudattavat esoteerisen hermetiikan universumin toiminnan perusprinsiippejä, joista yksi on ”effectiveness is the measurement of truth” - joten opastan oppilaitani valitsemaan harjoituksensa sen perusteella, mitä he elämältään haluavat ja mikä heille todella toimii.

Aloita tahdonvoiman treenaaminen näin:

Tsekataanpa ensiksi ne sinun tämän hetkiset ohjelmoinnit.. kysy itseltäsi nämä kysymykset:

Mitä tarinaa/tarinoita kerron itselleni liittyen tahdonvoimaan? Tällä kartoitamme tämän hetkisen uskomusmaailman, eli mielesi ohjelmoinnin.

Mihin suuntaan haluan viedä tahdonvoimaani? Tällä kysymyksellä taas valitsemme suunnan, johon haluamme kulkea.

Kun tiedostat omat tarpeesi ja toiveesi, voit aloittaa matkan kohti aidosti vapaata tahtoa.

Rakkaudella,
Elsi Valeriana

Kuva: Yana Shiskovskaya

Liity Siskojen Salaseuran sisäpiiriin ja saat viikottaisen Salapostin!

Liittymällä uutiskirjeen tilaajaksi saat ajankohtaisen tiedon uusista blogi-kirjoituksista, Magiapodin jaksoista ja tulevista koulutuksista sekä tapahtumista.

Voit perua tilauksen koska tahansa.