naisten välinen yhteys

Näin lähdet parantamaan siskohaavaa

sisaryhteys tunnealkemia varjotyö Nov 06, 2023

Mitä siskohaava tarkoittaa -  tällainen on sen synty ja historia

Siskohaava tarkoittaa naisen yleistä epäluottamusta toisia naisia kohtaan. Epäluottamus juontaa juurensa aina jonkinlaiseen traumaattiseen kokemukseen tai jatkuvaan henkiseen tai jopa fyysiseen kuormitukseen, mitä nainen on voinut kokea elämässään.

Osa siskohaavaa on myös perinnöllistä, suvussa sekä kulttuurissa kulkevaa ja vanhemmilta naisilta opittua, pitkän kaavan kollektiivista epäluottamusta. Kuten paristuhteisiin liittyvän kiintymyssuhdemallin, myös ystävyyssuhteisiin liittyvän opimme vanhemmilta naisilta elämässämme.

Siskohaava ilmenee esimerkiksi kateutena, kykenemättömyytenä luottaa muihin naisiin, vaikeuksina ylläpitää ravitsevia ja kestäviä ystävyyssuhteita, helposti tunnistettavana tai piilossa olevana naisvihana, katkeruutena ja niin sanottuna pick me girl -asenteena.

Aktiivinen ja hoitamaton siskohaava estää laskeutumisemme kypsään ja terveeseen feminiinienergiaan, sillä tämä haava aiheuttaa hermostollista kuormitusta, eli pitkäaikaista stressiä. Stressaantunut nainen elää maskuliinienergiasta käsin, eikä ole yhteydessä luonnolliseen ydinenergiaansa, feminiiniin. Toisin sanoen naisen kehon hormonitasapaino on järkkynyt eikä luonnollista palautumista tapahdu.

Naisten usuttaminen toistensa kimppuun vahvistaa patriarkaattia

Vahva ja voimassaan oleva feminiini on koettu uhkana läpi historian ja sitä on pyritty kahlitsemaan mitä monimutkaisemmin kiemuroin. Yksi taktiikka on ikivanha hajoita ja hallitse: kun naiset eivät kykene ylläpitämään heille luonnollisia vahvoja yhteisöjä ja yhteistyötä, heitä on helpompi hallita.

Nainen on naiselle susi, sanotaan.

Kun naiset eivät voi luottaa toisiinsa, menettää yhteisö sen kehityksen kannalta elintärkeän aspektin: kriittisen ja tarkkaavaisen femininiin, joka näkee vääryyden, uskaltaa nostaa aiheen pöydälle ja olla alkuvoima tarvittavalle muutokselle ja kollektiviiselle kasvulle.

Myös naiseuden erityislaatuisuuden kieltäminen ja väite siitä, että sukupuoli olisi vain ja ainoastaan sosiaalinen konstruktio, ohjaa naisia pois heidän todellisesta voimastaan ja mukautumaan vallitsevan patriarkaattisen järjestelmän alle kesytettyinä ja kuuliasina, pienenettyinä versioina naiseudesta.

Kun naiset kokoontuvat yhteen juhlistamaan naiseuttaan ja opiskelemaan feminiinin mysteeriä yhdessä samalla työskennellen siskohaavan parantamiseksi, olemme yhdessä järkkymätön luonnonvoima, joka kehittyy ja kasvaa yhdessä hämmästyttävän nopeasti: yksikin voimaantunut nainen oman naisverkostonsa sisällä on radikaali muutosvoima, johon peilaamalla muut naiset etenevät omalla voimaantumisen polullaan paljon nopeammin, kuin yksin.

Noitavainojen vaikutus siskohaavaan - näin erityislaatuisten naisten vainoaminen jatkuu nykypäivänä

Toisista naisista eristetty nainen on helpommin hallittavissa ja myös manipuloitavissa "paljastamaan" ja mustamaalaamaan ne naiset, jotka uskaltavat ilmaista omaa täyttä naiseuttaan ja feminiinienergiaansa kaunistelematta ja anteeksipyytelemättä.

Noitavainojen aika jatkuu edelleen, kun häpäisemme nykyäänkin julkisesti naisia, jotka ilmentävät villiä feminiiniä ja sen maagista mystiikkaa. Tästä merkittävänä esimerkkinä esimerkiksi mediassa esillä olleet Maria Nordinin opetusten kauhistelu ja hänen maalaamisensa yhteiskunnan suurena vihollisena sekä Kaisa Merelän taannoinen kohu liittyen hänen kurssiensa sisältöön.

Siinä missä noitavainot olivat kirkon keino estää naisia kokoontumasta ja harjoittamasta feminiinin magiaa, nykypäivän noitavainot keskittyvät todistelemaan länsimaalaisen tieteen tulkintojen todenperäisyyttä ja maalaavat maagisen ajattelun olevan sivistysyhteiskunnan vihollinen numero 1, vaikka todellisuudessa jopa moderni tiede tiedostaa ja myöntää mielen voiman esimerkiksi kokonaisvaltaisen terveyden saavuttamisessa.

Noitavainojen aika jätti historiaan haavan, joka esti naisia kokoontumasta ja oppimasta toisiltaan vuosisatojen ajan. Nyt olemme palanneet siskopiireihin, ja kollektiivinen parantumismatka on alkanut.

Lue lisää siskohaavasta lukemalla Marleenan tarina ja ajatuksia täältä.

Viisi tapaa, joilla voit lähteä parantamaan omaa siskohaavaa:

1. Opi tunnistamaan, millainen siskohaavasi on ja miten se manifestoituu elämässäsi

Ensimmäinen askel parantumisen polulla on myöntää ja tunnistaa oma siskohaava, sekä pohtia miten se ilmenee omassa elämässä.

Tyypillisiä "oireita" siskohaavasta ovat esimerkiksi:
👁 Jätkäporukassa voit tuntea itsesi turvallisemmaksi, koska et pääse vertailemaan itseäsi muihin naisiin: miehet eivät triggeröi samoja "puutteita" ja tunteita naisissa kuin toiset naiset.
👁 Kannat sisäistettyä naisvihaa, eli sinut on sosiaalistettu näkemään feminiinin ilmentäminen ja feminiinit piirteet heikkouksina tai hävettävinä asioina.
👁 Sinulla on niin sanottua pick me girl -asennetta, eli haet jatkuvasti tiedostamattasi huomiota ja hyväksyntää miehiltä, myös sillä kustannuksella, että olet valmis kiusaamaan muita naisia näyttääksesi miesten silmissä "hyvältä jätkältä".
👁 Vertailet jatkuvasti itseäsi muihin naisiin, koet epätervettä kateuden tunnetta (terve kateus on normaali tunne, jonka osaat käsitellä eikä se johda tekoihin), joka johtaa katkeriin tekoihin, kuten mustamaalaamiseen ja porukasta eristämiseen.
👁 Sinulla on vaikeuksia viettää aikaa naisporukassa ja koet muiden naisten jatkuvasti triggeröivän riittämättömyyden tunteita.
👁 Sinulla on kokemus siitä, että et vain voi luottaa naisiin, syystä x ja y. Sinua aiemmin haavoittaneet kokemukset värittävät kokemuskenttääsi.
👁 Puhut herkästi pahaa naisista, varsinkin sellaisista, jotka ilmentävät rohkeasti sellaisia feminiinisiä piirteitä, jotka koetaan jollain tavalla vääriksi.

Se, minkä kiellät omassa naiseudessasi ja näet puutteellisuutenasi, projisoit herkästi muihin naisiin.

2. Vahvista omaa uniikkia feminiinienergiaasi ja ole se muutos, jonka haluat nähdä

Kun keskityt omaan voimaantumiseesi ja parantumisprosessiisi, myös siskohaavasi paranee "sivutuotteena". Suurin parantumispotentiaalimme on aina siinä työssä, jota haluamme vältellä. Jos voimaantuminen edes ajatuksena tuntuu nihkeältä ja koet vahvaa vastustusta, se yleensä on merkki sukeltaa rohkeasti kohti tätä matkaa.

Feminiinin voimaantumisessa on ennen kaikkea kysymys kehollisen systeemimme uudelleenohjelmoinnista ja vanhoista opituista malleista poisoppimisesta. Jos olemme koko elämämme tottuneet toimimaan niin sanotusta maskuliinista energiasta käsin, eli pitkään jatkuneen hermostollisen stressireaktion vallassa, ensimmäinen askel siskohaavan parantamisessa on oppia hermostollisen itsesäätelyn taito ja keskittyä oman hyvinvoinnin vahvistamiseen.

PS. Jos haluat oppia lisää hermostollisesta itsesäätelystä, tilaa Salaposti sähköpostiisi niin saat ajankohtaisen tiedon Salaseuran uusista blogikirjoituksista, joissa käsittelemme tätä teemaa tulevaisuudessa.

3. Muunna kateus inspiraatioksi

Kateuden tunne on lopulta vain merkki siitä, mitä me itse toivoisimme itsellemme. Kateus voi parhaimmillaan opettaa meille, mikä meille on tärkeätä ja millaisia haluja sekä toiveita meillä on elämältä.
Huomaathan, että et välttämättä tunnista kateutta kateudeksi, vaan se voi ilmentyä myös vihamielisyytenä tai katkeruutena.

Kateus, kuten mikä tahansa muukin tunne, on lopulta neutraalia elämänenergiaa kehossa, ja tällöin se on täysin mahdollistaa muuttaa eli alkemisoida positiiviseksi tunteeksi kehollisen työskentelyn avulla. Tunnealkemian menetelmää voit opiskella esimerkiksi Siskojen Salaseuran Avaimet maagisen naisen polulle -verkkovalmennuksessa.

4. Erottele jyvät akanoista: Ansaitset parempaa myös ystävyyssuhteissasi

Lopulta mikään määrä itsen kehittämistyötä ja henkilökohtaista voimaantumista ei riitä, jos ympäröit itsesi väärillä ihmisillä, jotka jatkuvasti painavat sinua alas ja tuhoavat luottamustasi muihin naisiin.

Niinkuin parisuhteissa, myös ystävyyssuhteissa molemminpuolinen kunnioitus ja terveet toimintamallit ovat äärimmäisen tärkeitä. Ole siis valmis tunnistamaan ja vetämään rajasi myös ystävyyssuhteissa, ja kävele rohkeasti pois niistä tilanteista ja ihmisuhteista, jotka toistuvasti vahingoittavat hyvinvointiasi eivätkä vie sinua elämässäsi eteenpäin ja tue voimaantumisprosessiasi.

5. Osallistu naistenpiireihin

Konkreettisin tapa parantaa siskohaavaa on osallistua naistenpiireihin ja lopulta järjestää niitä itse. Piirityöskentely on loistava menetelmä luoda sekä syventää suhdettasi muihin naisiin sekä auttaa prosessoimaan menneitä traumatisoivia tai kuormittavia kokemuksia.

Piireissä huomaat nopeasti, että me kaikki käymme lopulta läpi samoja prosesseja ja olemme yhtä haavoittuvaisia juuri samoissa teemoissa, eikä kukaan meistä taistele täällä lopulta yksin.

Siskohaavan parantuminen ottaa aikaa - ole armollinen itsellesi

Tämän kirjoituksen loppuun haluan muistuttaa, että kuten mikä tahansa pitkään jatkunut hermostollinen stressitila, myös siskohaavan parantuminen ottaa oman aikansa.

Emme koskaan ole vapaita luottamuksen harjoittamisen prosessista ja rakkaudessa pysymisen tavoittelusta. Jo yhdet huonot yöunet voivat suistaa meidät pois raiteiltamme ja käynnistää uudelleen negatiivisten ajatusten ja tapahtumien kierteen.

Ota siis rohkeati ikuisen oppilaan asenne ja sitoudu tekemään työtä siskohaavasi parantamiseksi pitkäjänteisesti ja yhä uudelleen ja uudelleen peiliin katsoen. Sinun työsi ei tuota hedelmää vain sinulle, vaan koko maailmalle ja tuleville sukupolville.

Paljon rakkautta voimaantumismatkallesi toivoen,
Elsi Valeriana

Lue lisää siskohaavasta tutustumalla Marleenan tarinaan täältä.

Liity Siskojen Salaseuran sisäpiiriin ja saat viikottaisen Salapostin!

Liittymällä uutiskirjeen tilaajaksi saat ajankohtaisen tiedon uusista blogi-kirjoituksista, Magiapodin jaksoista ja tulevista koulutuksista sekä tapahtumista.

Voit perua tilauksen koska tahansa.